De Vakantieauto

Waarom het hele jaar door betalen voor een grote auto die je niet het hele jaar door nodig hebt? Ons advies: kies voor de Vakantieauto! Veel berijders kiezen voor een grotere auto dan ze daadwerkelijk nodig hebben. Dit ingegeven door het gebruik van de auto tijdens de vakantie. Gedurende de vakantie (een paar weken per jaar) heeft de berijder extra ruimte, trekgewicht of extra zitplaatsen nodig. Echter meer dan 90% van de tijd zit men vaak alleen in een (te) grote auto.

Adviesgesprek aanvragen0344 – 63 80 70

Bespaar op de autokosten & verlaag de CO2 uitstoot van uw wagenpark

Autolease Midden Nederland (ALMN) heeft een nieuwe service ontwikkeld: De Vakantieauto. Naast een flinke besparing op de autokosten en een structurele verlaging van de CO2 uitstoot van uw wagenpark biedt deze service een passende oplossing voor de medewerker.

Voordelen voor beide partijen

De berijder kiest een kleine, zuinige en fiscaal aantrekkelijke leaseauto voor dagelijks gebruik. Voor vakanties stelt ALMN een grotere auto beschikbaar. Als werkgever betaalt u het tarief inclusief vakantieauto. U bespaart op de totale kosten, omdat de werknemers een goedkopere auto rijden voor regulier gebruik.

Voordelen voor u als werkgever:

 • Lagere mobiliteitskosten
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden
 • Positief effect op milieuverantwoord ondernemen

Voordelen voor u als werknemer/berijder:

 • Structureel lagere bijtelling door de keuze voor een kleinere en/of zuinige auto
 • Geschikte auto tijdens de zomervakantie of wintersport
 • Veel voordeliger dan een auto huren tijdens de vakantieperiode
 • U draagt bij aan een schonere leefomgeving

Hoe werkt de Vakantieauto?

De Vakantieauto biedt de berijder de mogelijkheid om tijdens de vakantie gebruik te maken van een grote(re) auto uit de klasse VW Passat, VW Touran of VW Transporter. Deze auto’s zijn voorzien van airco en navigatie. Als u kiest voor de Winter Vakantieauto zijn de auto’s voorzien van airco, navigatie, winterbanden en het gebruik van sneeuwkettingen.

De reguliere leaseauto wordt tijdens de vakantie ingeleverd bij ALMN. Tijdens uw vakantie is uw auto veilig gesteld en wordt eventueel benodigd onderhoud uitgevoerd. Als u terugkomt van vakantie staat uw auto schoon voor u klaar.

De Vakantieauto biedt de onderstaande mogelijkheden.

1. De Vakantieauto Zomer:

 • Maximaal 21 aaneengesloten dagen per jaar een vakantieauto
 • In de periode 1 mei tot 1 oktober.

2. De Vakantieauto Winter:

 • Maximaal 8 dagen per jaar een vakantieauto
 • In de periode 1 oktober tot 1 mei.

Niet elk jaar met de auto op vakantie?

Gaat een berijder een jaar niet met de auto op vakantie dan blijven de beschikbare dagen gewoon staan. Zo kunnen de berijders het ene jaar op vliegvakantie en het andere jaar tweemaal met de auto. Pas wanneer het leasecontract is geëindigd vervallen niet gebruikte dagen. Er zal geen restitutie plaatsvinden van niet gebruikte dagen.

Wat kost het?

In het leasetarief van de reguliere leaseauto wordt, afhankelijk van het gekozen Vakantieauto Pakket, een prijs per maand opgenomen. De tarieven zijn als volgt:

1. Zomervakantieauto: De kosten bedragen € 85,- per maand. Dit is inclusief 3.500 kilometer.
2. Wintervakantieauto: De kosten bedragen € 45,- per maand. Dit is inclusief 2.500 kilometer.

Ook als u op dit moment al een auto van ALMN rijdt bieden wij u de optie om invulling te geven aan uw vakantiewensen.

Heeft u interesse?

Vraag hieronder een offerte aan. Heeft u vragen over De Vakantieauto of wenst u verdere informatie. Wij staan u graag te woord.

Adviesgesprek aanvragen 0344 - 63 80 70
 • ‘’Zakelijk leasen‘’

 • ‘’Privé leasen‘’

 • ‘’Auto huren‘’