Sale and lease back

Sale and lease back

Heeft u te veel werk aan het onderhoud aan uw wagenpark, zoekt u naar een manier om ruimte te maken op de bedrijfsbalans of wilt u op korte termijn over meer werkkapitaal beschikken? Sale and lease back kan hiervoor de passende oplossing bieden. In deze constructie hoeft u niet te wachten tot uw wagenpark aan vervanging toe is; de overstap op autolease kan op elk moment worden gemaakt.

Hoe werkt Sale and lease back

De kern van sale and lease back is het verkopen van uw huidige wagenpark aan Autolease Midden Nederland waarna de auto’s weer door u wordt terug geleased voor een overeengekomen maandbedrag. Deze leasevorm kan u verschillende voordelen opleveren.
Zo heeft u de mogelijkheid om alle activiteiten rondom uw wagenpark  uit te besteden.  ALMN neemt deze taken van u over waardoor u zich nog meer kan toespitsen op het uitoefenen van uw kerntaken zonder de controle te verliezen.
Sale and lease back kan ook een uitkomst bieden wanneer er behoefte is aan het genereren van ruimte op de bedrijfsbalans. Uw wagenpark komt op naam van Autolease Midden Nederland te staan waardoor u schakelt van een ‘on balance’ financiering naar een ‘off balance’ financiering. Deze verschuiving komt de solvabiliteit ten goede waardoor uw financiële ratio’s verbeteren.
Hiernaast zorgt sale and lease back voor de beschikking over meer werkkapitaal op korte termijn. Autolease Midden Nederland neemt uw wagenpark voor een eerlijke prijs over waardoor u direct beschikking heeft tot de financiële waarde van uw voertuigen. Bij sale and lease back geniet u natuurlijk ook alle andere voordelen die operational lease met zich meebrengt. Denk hierbij o.a. aan de budgetteerbaarheid van kosten, het hebben van één vast aanspreekpunt en het uitsluiten van financiële risico’s met betrekking tot uw wagenpark.

Wanneer Sale and lease back

Sale and lease back is met name geschikt voor auto’s die niet meer dan 75000 km gereden hebben en niet ouder zijn dan 3 jaar. Als uw wagenpark bestaat uit oudere auto’s of auto’s met een hogere kilometerstand, kunnen wij door ons netwerk in de autobranche zorgen voor verkoop van de auto’s tegen een aantrekkelijke prijs.

Inbegrepen componenten Sale and lease back

 • Onderhoud
 • Banden
 • Hulpdienst
 • Reparatie
 • WA+CASCO verzekering
 • Houderschapsbelasting
 • Managementfee
 • Administratiekosten

Wij denken graag met u mee

In onze mens gerichte organisatie hechten wij bijzonder veel waarde aan korte communicatielijnen, een aanbod op maat en het meedenken met onze relaties. Dus heeft u een vraag over sale and lease back, of kunnen wij u op een andere manier van dienst zijn, neemt u dan gerust contact met ons op.

Sale and lease back

Adviesgesprek aanvragen Offerte aanvragen 0344 - 63 80 70
 • ‘’Zakelijk leasen‘’

 • ‘’Privé leasen‘’

 • ‘’Auto huren‘’