Sale and Lease back

Sale and lease back

Heeft u te veel werk aan het onderhoud van uw wagenpark? Zoekt u naar een manier om ruimte te maken op de bedrijfsbalans? Of wilt u op korte termijn over meer werkkapitaal beschikken? Sale and lease back kan hiervoor de passende oplossing bieden. In deze constructie hoeft u niet te wachten tot uw wagenpark aan vervanging toe is; de overstap op autolease kan op elk moment worden gemaakt.

Bekijk de voorraad (200+)0344 – 63 80 70

Op zoek naar een nieuwe leaseauto?

Met ALMN Voorraadlease bieden wij u de keuze uit een ruime voorraad nieuwe en jong gebruikte auto’s waar u op korte termijn in wegrijdt! Al ruim 30 jaar zetten wij onze deskundigheid en professionaliteit in om samen met u tot de beste mobiliteitsoplossing te komen. Bij ALMN bent u verzekerd van écht goed advies, vaste en scherpe prijzen, duidelijkheid van begin tot eind van het leasecontract en persoonlijk contact. Niet voor niets is ons motto: ‘Mensen maken leasing’. Vindt uw ideale leaseauto in onze voorraad! Klik op bovenstaande button en vindt uw ideale leaseauto in onze voorraad!

Adviesgesprek aanvragen0344 – 63 80 70

Hoe werkt Sale and Lease back?

De eerste stap bij sale and lease back is het verkopen van uw huidige wagenpark aan Autolease Midden Nederland (ALMN). De volgende stap is dat de auto’s weer door u terug geleased worden voor een overeengekomen maandbedrag. Deze leasevorm kan u verschillende voordelen opleveren. Zo heeft u de mogelijkheid om alle activiteiten rondom uw wagenpark  uit te besteden. ALMN neemt deze taken van u uit handen. Zo kunt u zich nog meer toespitsen op het uitoefenen van uw kerntaken zonder de controle te verliezen.

Meer ruimte op de bedrijfsbalans

Sale and lease back kan ook een uitkomst bieden wanneer er behoefte is aan het genereren van ruimte op de bedrijfsbalans. Uw wagenpark komt op naam van ALMN te staan waardoor u schakelt van een ‘on balance’ financiering naar een ‘off balance’ financiering. Deze verschuiving komt de solvabiliteit ten goede waardoor uw financiële ratio’s verbeteren.

Meer werkkapitaal op korte termijn

Sale and lease back zorgt voor de beschikking over meer werkkapitaal op korte termijn. ALMN neemt uw wagenpark voor een eerlijke prijs over waardoor u direct beschikking heeft tot de financiële waarde van uw voertuigen. Bij sale and lease back geniet u natuurlijk ook alle andere voordelen die operational lease met zich meebrengt. Denk hierbij onder andere aan de budgetteerbaarheid van kosten, het hebben van één vast aanspreekpunt en het uitsluiten van financiële risico’s met betrekking tot uw wagenpark.

Wanneer Sale and lease back?

Sale and lease back is met name geschikt voor auto’s die niet meer dan 75000 km gereden hebben en niet ouder zijn dan 3 jaar. Als uw wagenpark bestaat uit oudere auto’s of auto’s met een hogere kilometerstand, kunnen wij door ons netwerk in de autobranche zorgen voor verkoop van de auto’s tegen een aantrekkelijke prijs.

Inbegrepen componenten Sale and lease back

 • Onderhoud
 • Banden
 • Hulpdienst
 • Reparatie
 • WA+CASCO verzekering
 • Houderschapsbelasting
 • Managementfee
 • Administratiekosten

Wij denken graag met u mee

In onze mens gerichte organisatie hechten wij bijzonder veel waarde aan korte communicatielijnen, een aanbod op maat en het meedenken met onze relaties. Dus heeft u een vraag over sale and lease back, of kunnen wij u op een andere manier van dienst zijn, neemt u dan gerust contact met ons op.

Adviesgesprek aanvragen 0344 - 63 80 70
 • ‘’Zakelijk leasen‘’

 • ‘’Privé leasen‘’

 • ‘’Auto huren‘’