ALMN ondersteunt sportcontributie 100 kinderen

Jeugdsportfonds

Persbericht: Autolease Midden Nederland en De Waal Autogroep tekenen contract met Jeugdsportfonds.

Honderd kinderen in de regio Rivierenland kunnen sporten dankzij Autolease Midden Nederland en De Waal Autogroep. De twee automotivebedrijven hebben vrijdagmiddag in Tiel hun handtekening gezet onder een contract met Jeugdsportfonds Gelderland (JSF).

Gedurende tenminste twee jaar nemen de twee bedrijven het contributiegeld van de kinderen voor hun rekening. Het gaat om kinderen van wie de ouders niet over voldoende financiële middelen beschikken om het lidmaatschap van een sportvereniging te betalen.

Eén partij
Het partnership met JSF is het resultaat van een heroverweging van het sponsorbeleid, legde algemeen directeur Walter de Bruin van De Waal Autogroep uit, een familiebedrijf dat aan de vooravond staat van zijn 50-jarig jubileum. Het autobedrijf drukt zijn van oudsher grote sociale betrokkenheid met de regio uit door tal van organisaties, verenigingen en evenementen te sponsoren. Nadeel van dit beleid is dat de focus versnipperd raakte. Daarom kiest De Waal Autogroep er nu voor om de sponsoring grotendeels onder te brengen bij één partij.

Teambuilding
De doelstellingen en het imago van JSF sluiten naadloos aan bij wat de twee automotive bedrijven voor ogen hebben, voegde Maarten Bruinsma (Directeur Autolease Midden Nederland) daaraan toe. “De jeugd heeft de toekomst. De teambuilding waar ze bij een sportclub aan werken, hebben ze later in hun maatschappelijke carrière ook nodig. Daarnaast heeft JSF nationale bekendheid met een sterke regionale binding. Dat zijn twee ingrediënten die onze keuze voor een samenwerking met JSF hebben bepaald.”

Koploper
Autolease Midden Nederland en De Waal Autogroep zijn sponsor-koploper binnen het bedrijfsleven. Volgens JSF-projectcoördinator Petra Schipper zijn er binnen de provincie Gelderland nog geen andere bedrijven die zoveel contributiegelden voor hun rekening nemen als deze twee autobedrijven. JSF heeft inmiddels wel een stevige voet aan de grond bij diverse gemeenten. Zo heeft Tiel recent haar contract verlengd voor 4 jaar. De komende tijd gaat JSF met diversie andere gemeenten in overleg om hier een samenwerking mee aan te gaan.

De feestelijke bijeenkomst vrijdag in de showroom van Skoda in de Tielse Marconistraat werd bijgewoond door schaatser Stefan Groothuis. De winnaar van een Olympische medaille op de Winterspelen van Sotsji is ambassadeur van JSF. Ook JSF Gelderland-voorzitter Jos Penninx en de Tielse wethouder Marcel Melissen (VVD) waren aanwezig.

Terug naar nieuwsoverzicht