Auto/Fiets en Fiscus 2022

Auto en Fiscus

Jaarlijks publiceert De Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen (VNA) de uitgave Auto en Fiscus. Nieuw dit jaar is de uitgave Fiets en Fiscus. In deze uitgaves staat alle belangrijke informatie over het nieuwe belastingplan van 2022 overzichtelijk voor u op een rij.

Auto en Fiscus

In de Auto en Fiscus 2022 vindt u een praktisch overzicht van de belangrijkste belastingregels op autogebied. Dit is handig voor zowel wagenparkbeheerders als leaserijders met een auto van de zaak. Onderstaande onderwerpen komen aan bod:

1)  Auto van de zaak
2) Privé-auto van de werknemer
3) Carpoolen
4) Auto en ondernemer
5) Motorrijtuigenbelasting (MRB)
6) Belasting van personenauto’s en motorrijwielen (BPM)
7) Overige regelingen

Auto en Fiscus 2022 downloaden

Fiets en Fiscus

Sinds 1 januari 2020 is de fiscale regeling voor de fiets van de zaak namelijk van kracht. Het doel hiervan is op een eenvoudige manier het ‘loon in natura’ voor het privégebruik van de fiets van de zaak te berekenen. De belangrijkste punten zijn voor u overzichtelijk op een rijtje gezet:

1)  Wat zijn de uitgangspunten voor de bijtelling?
2) Welke fietsen?
3) Cafetariaregeling
4) Reiskostenvergoeding
5) Btw
6) Investeringsaftrek
7) Einde contract
8) Combinatie met auto

Fiets en Fiscus 2022 downloaden

Als actief lid van de VNA delen we graag deze publicaties met u. U heeft zo alle belangrijke informatie over het nieuwe belastingplan van 2022 overzichtelijk op een rij. Mocht u nog vragen hebben, dan staan wij u graag te woord.

Terug naar nieuwsoverzicht