Verrassende uitstraling voor de nieuwe Peugeot 508 Berline

De nieuwe Peugeot 508

De nieuwe Peugeot 508 grijpt direct uw aandacht. Zijn voorkomen is energiek en dynamisch, een échte Peugeot. De nieuwe Peugeot 508 is een eerbetoon aan zijn voorgangers, de Peugeot 504 en sportieve en elegante afgeleide: de 504 coupé.

De nieuwe Peugeot 508

De verticale visuele signatuur van de opaalachtige LED-dagrijverlichting verleent de auto een sterke en exclusieve identiteit. Deze slanke, scherpe getekende verlichting flankeren letterlijk het front, vanaf de koplampen tot aan de luchtinlaten in de bumper. Het zijaanzicht van de nieuwe Peugeot 508 laat perfect uitgebalanceerde verhoudingen zien waar duidelijke keuzes voor zijn gemaakt. De auto lijkt compact en inderdaad de lengte is beperkt tot 4,75 m. Het ingetogen glasoppervlak verfijnt het silhouet extra en onthult portieren zonder raamstijlen. Het dynamische profiel wordt nergens onderbroken: niet door de klassieke naad van de motorkap, de overgang naar de A-stijl of de raamstijlen van de zijruiten.

De nieuwe maatstaf

Instappen in de nieuwe Peugeot 508 is een nieuwe ervaring waarin de nadruk ligt op originaliteit en hoogwaardige kwaliteit. Het eerste dat opvalt is het spectaculaire en zeer luxueus uitgevoerde dashboard. De nieuwe Peugeot 508 is namelijk uitgerust met de allernieuwste uitvoering van de Peugeot i-Cockpit®. Het head-up instrumentenpaneel is volledig instelbaar en customizable (zes verschillende weergaven) en bevindt zich boven het stuurwiel. Hiermee heeft de bestuurder alle nuttige rij-informatie binnen zijn gezichtsveld.

Ervaar de unieke Peugeot i-Cockpit®

Het centrale touchscreen is naadloos verwerkt in het dashboard op vrijwel dezelfde hoogte als het head-up instrumentenpaneel. Hierbij horen zeven op pianotoetsen lijkende toggle switches die opvallend goed zijn geïntegreerd in het dashboard en rechtstreekse en permanente toegang bieden tot de belangrijkste comfortfuncties. De automatische en sequentiële bediening van de 8-traps automaat zit duidelijk zichtbaar in de middenconsole. Het ontwerp daarvan versterkt het moderne karakter van de bestuurdersplaats en verhoogt samen met de schakelflippers op het stuurwiel het rijplezier van de bestuurder.

Efficiëntie overtroffen

De nieuwe Peugeot 508 is uitgerust met de nieuwe generatie Euro 6.d-TEMP-motoren PureTech en BlueHDi (met standaard SCR-technologie) met Best in Class CO2-emissiewaarden. Bij de benzinemotoren zien we twee nieuwkomers, de PureTech 180 S&S EAT8 en de PureTech 225 S&S EAT8. Er zijn vier dieselmotorisaties leverbaar. Een BlueHDi 130 S&S met handgeschakelde 6-versnellingsbak of EAT8; een BlueHDi 160 S&S EAT8 en een BlueHDi 180 S&S EAT8.

U ziet het onzichtbare

Het nieuwe Night Vision-systeem werkt met een infraroodcamera die levende wezens vóór de auto waarneemt in het donker of bij slecht zicht. Het bereik van het systeem garandeert detectie tot 200-250 m, verder dan het bereik van de koplampen, met weergave van het infraroodbeeld op het digitale display, dus direct binnen het gezichtsveld van de bestuurder.

Ga rijden, voor een intense ervaring

Voor wat betreft rijplezier kan de nieuwe Peugeot 508 zijn DNA niet verloochenen. Zo profiteert hij van de nieuwste technologieën en knowhow van Peugeot. De multilink achterwielophanging, op de hogere uitvoeringen gekoppeld aan variabele en elektronische geregelde demping ‘Active Suspension Control’, zorgt voor een uitgebalanceerd rijgedrag. In combinatie met de Peugeot i-Cockpit® en het compacte stuurwiel zorgt dit allemaal voor onwaarschijnlijk rijplezier en adembenemende prestaties!

Terug naar nieuwsoverzicht