Een lege accu door langdurig stilstaan? Lees hier wat u kunt doen tegen dit probleem.

lege accu

Het zal u vast zijn opgevallen; meer auto’s staan stil in deze tijd. Een groot deel van de bevolking werkt vanuit huis en uitstapjes worden nauwelijks gemaakt. Wanneer uw auto lang stil staat, kan dit voor problemen zorgen. Wij leggen u uit wat u kunt doen.

Natuurlijk gebeurt het wel vaker dat een auto wat langer stilstaat, wanneer u op vakantie gaat bijvoorbeeld. Doorgaans gaat dat probleemloos. Deze quarantainetijd hoeft dus niet te betekenen dat u problemen krijgt met uw auto.

We krijgen steeds meer meldingen van startproblemen door een lege accu. Dit wordt vaak veroorzaakt door stilstand. Gelukkig is het gemakkelijk om de auto weer aan de praat krijgen. Is uw auto stil komen te staan? Bel dan ons noodnummer: 0344-689523.

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Stap daarom elke week in uw auto om een rondje te rijden. Zo geeft u de accu geen kans op leeg te raken. Heeft u hulp nodig bij uw stilstaande auto? Wij helpen u graag verder!

DIRECT CONTACT

Stilstand kan ook leiden tot ‘vierkante banden’ en piepende remmen

Wanneer uw auto voor een langere tijd stil staat, kan dit effecten hebben op uw banden. Er kunnen trillingen ontstaan tijdens het rijden door het afvlakken van de banden. Dit zijn ‘vierkante banden’, ofwel flatspotting. Dit kunt u helaas niet voorkomen. Tijdens het autorijden wordt dit probleem vanzelf weer opgelost. De banden worden warmer en daardoor flexibeler. U zult merken dat de trillingen verdwijnen. Verdwijnt de trilling niet? Neem dan contact op met de dealer om het probleem in de garage te verhelpen.

Ook kan het langdurig stilstaan van uw auto leiden tot piepende remmen. Dit ontstaat wanneer er vuil op uw remmen zat wat ervoor zorgt dan deze zijn gaan roesten. Gelukkig kunt u dit probleem meestal zelf gemakkelijk oplossen.

Wat kunt u doen? Zoek een rustige plek op waar u weinig heeft te maken met ander verkeer. Maak tempo en rem uw auto geleidelijk af. Druk uw rem dus steeds wat dieper in. Hierdoor schaven de remblokken over de remschijf en slijt de roest van het metaal af.

Lost dit uw piepende remmen nog niet op? Dan helpen wij u graag verder om van het vervelende geluid af te komen. Neem direct contact op.

Terug naar nieuwsoverzicht