Hoe bevalt elektrisch rijden?

Hoe bevalt elektrisch rijden?

Hoe bevalt de Volkswagen ID.3? Een half jaar geleden zijn alle accountmanagers van Autolease Midden Nederland overgestapt van een brandstofauto naar een volledig elektrische auto. Erik en Arjan vertellen hoe zij de switch hebben ervaren.

Erik Overmeijer - Accountmanager Autolease Midden Nederland

 

Erik Overmeijer: “Het is al enige tijd geleden dat ik de sleutel van mijn gloednieuwe Volkswagen ID.3 kreeg. Mijn eerste elektrische auto. De ID.3 heeft veel ruimte en is uitgerust met de meest geavanceerde systemen. De bediening werkt verrassend eenvoudig, zonder fysieke knoppen op het dashboard.

Het grootste voordeel van elektrisch rijden? De auto is erg stil waardoor ik de rust echt ervaar. Heerlijk zoef ik door het verkeer. En de actieradius? Daar ben ik tevreden over. Met een volle accu rijd ik al gauw 360 kilometer. En dan te bedenken dat ik geen zuinige bestuurder ben…

Ik heb twee weken gewacht op een laadvoorziening aan huis. Was dat lastig? Nee, via verschillende apps zoals EV Charging by NewMotion kun je prima vinden waar je terecht kunt. Dat neemt niet weg dat ik erg blij was met mijn laadvoorziening aan huis. Dit maakt het rijden in een elektrische auto namelijk een stuk gemakkelijker en goedkoper.

Een paar jaar geleden had ik nog twijfels, maar intussen ben ik helemaal om. Je moet een elektrische auto toch écht zelf ervaren om hierover te kunnen oordelen.”

Als echte diesel pruttelaar was de overgang naar elektrisch rijden voor Arjan een grote stap. Wegrijden in de Volkswagen ID.3 was voor hem dan ook écht een nieuwe ervaring.

 

“De ID.3 is groter dan ik had verwacht. De voorkant wordt gekenmerkt door een vriendelijke neus met een gesloten grille. De zijkant is gestroomlijnd en de achterkant valt vooral op door de grote achterspoiler. Ook het interieur overtrof mijn verwachtingen. Met de hoge zit lijkt het alsof je in een SUV zit en als berijder heb je duidelijk overzicht.Arjan van Roon - Accountmanager Autolease Midden Nederland

Het was spannend. Hoe bevalt elektrisch rijden en hoe en waar kan ik laden? Ik woon in een appartement en het is niet mogelijk om een eigen laadpaal te plaatsen. Maar dat is eigenlijk ook helemaal geen probleem. Ik laad mijn ID.3 twee straten verder op bij een openbare laadpaal. En natuurlijk kan ik ook altijd laden bij Autolease Midden Nederland.

Het rijden is heerlijk: je zoeft over de weg en hoort eigenlijk alleen het geluid van de banden. In de bebouwde kom hoor je zelfs vrijwel niks. Ik ben trots dat ik in deze volledig elektrische hatchback rijd en mee help aan een duurzame toekomst. Ik zou elektrisch rijden iedereen aanraden! ”

Wilt u meer weten over de elektrische auto?

Bij Autolease Midden Nederland hebben wij een whitepaper ontwikkeld. Zo kom je alles te weten over de elektrische auto. Klik op de onderstaande button om de whitepaper te downloaden.

Download onze gratis whitepaper
Terug naar nieuwsoverzicht