Luxe kerstontbijt voor alle cliënten Voedselbank

ALMN voedselbank

Dankzij gift van Autolease Midden Nederland

Alle tachtig huishoudens uit de regio Rivierenland die afhankelijk zijn van de Voedselbank kunnen tijdens de kerst aanschuiven voor een luxe ontbijt.

Dat is te danken aan een donatie van Autolease Midden Nederland (ALMN), onderdeel van De Waal Autogroep in Tiel. Twee medewerkers van het leasebedrijf, Michiel de Jong en Immanuël Struik, schonken woensdagochtend tachtig boodschappentassen van Coop met daarin de ingrediënten voor een feestelijk ontbijt zoals een kerststol, luxe broodjes, eieren en jus d’orange. Het hoofdkantoor van Coop in Velp is een trouwe klant van ALMN.

Om de klanttevredenheid te peilen stuurde het leasebedrijf eerder dit jaar vragenlijsten aan al haar relaties. In ruil voor elke ingevulde vragenlijst stelde ALMN een bedrag van 2,50 euro beschikbaar. “Er zijn bijna 200 vragenlijsten ingevuld waarna wij het bedrag nog eens hebben verdubbeld. Daarmee hebben we bij de Coop-supermarkt in Tiel-Rauwenhof de tachtig tassen kunnen vullen”, legt De Jong uit.

Luxe kers op de taart
Voedselbank Rivierenland krijgt in december doorgaans veel steun van het bedrijfsleven uit Tiel en omgeving. Vaak gaat het om “nuttige” basisproducten die in geen enkele keukenkast of koelkast mogen ontbreken, legt coördinator Joke Steigerwald uit. De Coop-tas met ontbijtproducten is de luxe kers op de taart die deze huishoudens zo vaak missen. “Voor alle cliënten van de Voedselbank een leuke start van de kerst”, aldus Joke.

De tassen worden in de dagen voorafgaand aan de feestdagen opgehaald. In één van de tassen zit een brief die recht geeft op een groot levensmiddelenpakket, een extra geste van Coop.

Minder cliënten
Voedselbank Rivierenland beschikt over afhaalpunten in Tiel, Culemborg, Geldermalsen en Beneden-Leeuwen. In totaal maken momenteel tachtig huishoudens hiervan gebruik. Vorig jaar waren nog 133 huishoudens afhankelijk van de Voedselbank. Overigens liggen alweer twaalf nieuwe aanvragen ter beoordeling klaar.

Terug naar nieuwsoverzicht