Ontdek de vernieuwde Peugeot 208

Peugeot 208 verschillen nieuwe model

In acht jaar tijd heeft het Franse automerk de Peugeot 208 ingrijpend veranderd. Met een compleet vernieuwd exterieur en nieuwe technieken is het voor ons de hoogste tijd om het oude model (2012) en het nieuwe model (2020) eens naast elkaar te zetten.

Franse verbetering. Te beginnen met het exterieur

De nieuwe generatie van de Peugeot 208 ziet er totaal anders uit dan zijn voorganger. Van een lieve en sierlijke auto – kijk maar eens naar de vormen van de koplampen – naar een stoer en ruimer model. Het nieuwe model van de 208 wordt gekenmerkt door de lichtgevende slagtanden die zijn logo eer aan doet. Dit in combinatie met de grotere grille en strak gevormde luchtroosters maakt de zoveelste generatie van de 208 een opvallende en herkenbare auto op onze wegen.

Peugeot 208 verschillen nieuwe model

Ook de achterkant van de auto is flink aangepakt. Waar het oude model individuele ruitvormige achterlichten heeft, is er bij het nieuwe model gekozen voor één groot achterlicht. Althans, zo lijkt het. Door de zwarte balk op de achterklep vormt dit één mooi geheel. De spoiler bovenaan de achterruit is standaard toegevoegd en maakt de achterkant van de 208 helemaal af. Het model uit 2012 had deze wel, maar alleen op de GTI uitvoering.

Peugeot 208 verschillen nieuwe model

Door de strakkere lijnen oogt de nieuwe 208 ruimvol. Zowel voor- als achterin is er meer hoofdruimte en de bagageruimte heeft een inhoud van 265 liter. Verder heeft Peugeot laten weten dat de nieuwe 208 precies 30 kg lichter is. Deze auto weegt hierdoor slechts 945 kg. Dit heeft gunstige gevolgen voor het verbruik van de auto en is daardoor zuiniger.

Wat is er veranderd in het interieur?

Het interieur is flink opgeknapt. Zo is, net als in alle nieuwe modellen van Peugeot, de wereldwijd geprezen i-Cockpit terug te vinden in de vernieuwde 208. De i-Cockpit is onder andere ontwikkeld om het gebruiksgemak te bevorderen. De volgende componenten zijn in de i-Cockpit verwerkt:

  • Een compact stuur dat de wendbaarheid vergroot;
  • Een head-up instrumentenpaneel in het gezichtsveld van de bestuurder;
  • Een groot touchscreen waarmee de bedieningsfuncties toegankelijker zijn.

Verder is de flinke upgrade van het interieur te zien aan de speelse vormgeving en de bekleding met sierstiksels. Het interieur oogt luxer, het infotainmentscherm is groter en de bekleding heeft meer aandacht gekregen.

Bekijk de Peugeot 208

Peugeot 208 verschillen nieuwe model interieur

Auto van het jaar 2020

Peugeot heeft zich de afgelopen jaren niet ingehouden en of je nu enthousiast bent over dit model of niet, de 208 laat een blijvende indruk achter. Het is dan ook geen verrassing dat de Peugeot 208 de auto van het jaar 2020 is geworden. Zestig juryleden van de Autosalon in Genève waren het eens. Ze hebben onder andere gelet op de mate van innovatie, veiligheid en prijs/kwaliteitverhouding. Zaken die voor de consument van belang zijn. Dit in combinatie met zijn stoere uiterlijk en sterke karakter maken dit model de auto van het jaar.

Mee met de tijd. De e-208

Last but not least. Met de 100% elektrische variant maakt Peugeot een flinke stap in de groene richting. De e-208 heeft, bij alle uitvoeringen, een 100 kW (136 pk) elektromotor met een accupakket van 50 kWh. Volgens de fabrikant heeft de e-208 een actieradius van 340 kilometer (WLTP).

En natuurlijk is elektrisch rijden nu nóg interessanter door de beschikbare subsidieregeling op elektrische personenauto’s voor particulieren. De EV-subsidie stelt € 4.000 beschikbaar voor nieuwe elektrische auto’s en € 2.000 voor elektrische occasions. Benieuwd voor welke modellen dit nog meer geldt? Klik hier!

Meer over de e-208
Terug naar nieuwsoverzicht