Opnieuw gecertificeerd voor ISO 9001 en MVO Prestatieladder 3

Opnieuw gecertificeerd voor ISO 9001 en MVO Prestatieladder 3

Autolease Midden Nederland (ALMN) nam afgelopen week opnieuw twee waardevolle certificaten in ontvangst. Als één van de eerste leasemaatschappijen in Nederland heeft ALMN zich in 2016 laten certificeren voor ISO 9001 en de MVO Prestatieladder niveau 3. Elk jaar vindt er opnieuw een toetsing plaats en ook dit jaar is de audit succesvol verlopen.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)

MVO gaat niet alleen over wat er aan het einde van de rit overblijft, maar ook om innovatie, kwaliteit en reputatie. Het certificaat ‘MVO Prestatieladder 3’ maakt de inzet naar duurzame ontwikkeling concreet en is internationaal aantoonbaar. Om de certificering te behouden wordt er jaarlijks getoetst op 33 indicatoren. In 2016 formuleerde deze universele leasemaatschappij de balans tussen mens, milieu en zakelijk belang (people, profit, planet) aan de hand van deze indicatoren.

People, Planet, Profit

People. Onder andere privacy van de klanten en collega’s komen aan de orde. Het team waarborgt alle persoonlijke gegevens op een veilige manier. Ook is er ruimte voor ontwikkeling in een gezonde en prettige werkomgeving.

Planet. Daarnaast levert ALMN een actieve bijdrage aan het reduceren van de CO2-uitstoot. Bijvoorbeeld door persoonlijk advies over het verduurzamen van het wagenpark. Voor relaties die twijfelen over een elektrische auto, biedt ALMN 365 dagen omruilgarantie. Vanuit de MVO ambities én het innovatieve DNA heeft ALMN elektrisch rijden al enige tijd omarmd. Deze unieke omruilgarantie draagt bij aan het verbeteren van het milieu op een verantwoorde manier.

Profit. Zo bouwt de leasemaatschappij aan vertrouwelijke en langdurige samenwerkingen. Hier hebben de klanten, partners én ALMN profijt van.

ISO 9001

ISO 9001 is een wereldwijd geaccepteerde norm die aantoont dat een organisatie streeft naar het continue verbeteren van kwaliteit. Dit komt niet alleen ten goede aan de bedrijfsvoering, maar vooral ook aan de service die geboden wordt de klanten en partners.

Jeroen Putters_Autolease Midden NederlandDe voornaamste doelstelling van een ISO 9001-certificering en het daaraan verbonden kwaliteitsmanagementsysteem is het verhogen van de tevredenheid van klanten en het continu verbeteren van bedrijven door organisaties en de processen efficiënter en effectiever in te richten.

“Met deze twee certificaten laten wij aan onze klanten, relaties en stakeholders zien dat wij staan voor continue verbetering in kwaliteit. En dat ook nog eens op een maatschappelijk verantwoorde én vooral duurzame manier,” aldus Jeroen Putters.

Jeroen is verantwoordelijk voor het kwaliteitsbeleid van ALMN en heeft de audit dit jaar weer voortreffelijk begeleid.

Terug naar nieuwsoverzicht