Sterrenhemel voor Stichting Vlinders dankzij gift ALMN

De kinderen van Villa Vlinders komen tot rust onder de sterrenhemel van de snoezelruimte.
Dat is te danken aan een donatie van Autolease Midden Nederland (ALMN). Twee medewerkers van het leasebedrijf, Michiel de Jong en Immanuël Struik, schonken donderdagmiddag de sterrenhemel aan Stichting Vlinders.

Om de kwaliteit van onze dienstverlening te meten en te blijven verbeteren stuurde ALMN eerder dit jaar vragenlijsten aan al onze relaties. Wie kent onze dienstverlening immers beter dan onze klanten en berijders! In ruil voor elke ingevulde vragenlijst stelde ALMN een bedrag van € 2,50 beschikbaar. “Er zijn bijna 200 vragenlijsten ingevuld waarna wij het bedrag nog eens hebben verdubbeld. Daarmee hebben wij de sterrenhemel voor Stichting Vlinders kunnen verzorgen”, legt De Jong uit.

Even gewoon kind zijn.
In Tiel staat een huis, Villa Vlinders.  Een huis speciaal voor kinderen die om uiteenlopende redenen niet thuis kunnen wonen. Villa Vlinders biedt plaats aan acht kinderen die hier voor langere periode kunnen wonen, de zogenaamde perspectief biedende plaatsingen. Stichting Vlinders biedt woonfaciliteiten, individuele- en groepsbegeleiding, persoonlijke verzorging en activerende begeleiding.

Het zorgaanbod betreft programma’s voor kinderen met een licht tot matige verstandelijke handicap in de leeftijd van 5 tot 18 jaar. Stichting Vlinders beschikt over een eigen gedragswetenschapper en GZ psycholoog, zij maken voor hun behandelingen gebruik van de therapie- / snoezelruimte.

Naast plaats aan kinderen biedt Stichting Vlinders ook een thuis aan vele kleine dieren, zoals honden, konijnen, kippen, alpaca’s, geiten, varkens, eekhoorns en vogels. Hier kunnen kinderen ontsnappen aan hun thuissituatie. Zomaar een ochtend of een middag onbezorgd spelen, knutselen of gewoon naar de dieren kijken. Even gewoon kind zijn.

Met dank aan Jan de Weert van Normakoestiek uit Oisterwijk voor je vakmanschap en het meedenken. Wij wensen Stichting Vlinders en de kinderen veel plezier met de sterrenhemel.

Terug naar nieuwsoverzicht