Tesla Superchargers open voor vreemde merken

Tesla Supercharger

Sinds kort kunt u uw elektrische auto opladen bij Tesla Superchargers, ook wanneer uw auto geen Tesla is! Tesla heeft een groot netwerk van Superchargers, wereldwijd meer dan 30.000. Dit is voor het automerk van essentieel belang en het was/is zelfs één van de grootste verkoopargumenten van Tesla. Toch stellen ze de laadpunten nu open voor alle elektrische auto’s.

Locaties Tesla Superchargers

In de Tesla-app vindt u alle locaties van de Superchargers. Met deze locaties draait Tesla een pilot. Aan de hand van deze pilot beslist Tesla of alle Supercharges opengesteld worden voor vreemde merken. Ook in Frankrijk, Noorwegen, Duitsland en België wordt er een pilot gedraaid.

Tesla-app

Om uw auto te laden bij een Supercharger heeft u de Tesla-app nodig. Daarmee ontgrendelt u de laadpaal. Dit werkt niet via de Travelcard-tag dus om de kosten te verrekenen is het nodig om uw creditcard te koppelen aan de Tesla-app. In de app vindt u een optie voor het laden van een vreemd merk bij een Supercharger. Een Tesla-rijder profiteert van de laagste prijs voor het gebruik van de snellader.

Korte laadkabel

Aan de Supercharger zit een laadkabel vast. Deze is vrij kort waardoor het voor een aantal merken niet zo makkelijk is om gebruik te maken van de lader. Wanneer de laadklep rechts zit, is de kabel te kort. Ook bij voorruit inparkeren. Een optie is om de laadkabel rechts van de auto te pakken. U pakt dan dus de lader van het andere parkeervak waardoor je in principe 2 plekken bezet. Wanneer het druk is, is dit natuurlijk niet ideaal. Wie weet komt Tesla met een oplossing wanneer de pilot goede resultaten oplevert!

Transitie naar duurzame energie

Tesla geeft aan altijd al de ambitie gehad te hebben om het Supercharger-netwerk open te stellen voor andere merken elektrische auto’s dan Tesla. Daarmee willen ze berijders aansporen over te stappen naar elektrisch rijden. De missie van Tesla is dan ook om de wereldwijde transitie naar duurzame energie te versnellen.

Heeft u ook interesse in elektrisch rijden? Laat u adviseren door onze leaseadviseurs.

Neem contact op
Terug naar nieuwsoverzicht