Vier nieuwe plug-in hybride Audi’s

Vier nieuwe plug-in hybride Audi's

De transitie naar elektrisch rijden is in volle gang bij Audi en het gamma wordt snel groter. Audi geeft zijn elektrificatiestrategie een vervolg met een omvangrijk plug-in hybrideoffensief.

De plug-in hybride modellen heten voortaan TFSI e, want e-tron wordt nu exclusief gereserveerd voor volledig elektrische auto’s. Nog dit jaar zijn de Q5, A7, A7 en A8 leverbaar met een geavanceerde combinatie van een ultramoderne benzinemotor en een krachtige elektromotor. Ze kunnen hun krachten bundelen en zo nog sportievere prestaties leveren, elkaar aanvullen om extra zuinig te rijden en u kunt volledig elektrisch rijden om emissievrij onderweg te zijn, bijvoorbeeld in de stad. Het puur elektrische rijdbereik is meer dan 40 kilometer, genoeg voor het merendeel van de dagelijkse ritten.

In de Audi A8 L 60 TFSI e assisteert een elektromotor de 3.0 V6 TFSI-motor voor een gecombineerd vermogen van 449 pk en 700 Nm aan koppel. Standaard heeft dit model uiteraard een achttrapsautomaat en vierwielaandrijving voor maximaal comfort en ultieme rijveiligheid.

In de plug-in hybride versies van de Audi A6, A7 en Q5 krijgt de 2.0 TFSI-motor elektrische ondersteuning in combinatie met een zeventraps S tronic-automaat met dubbele koppeling. Ook hier geniet de berijder van maximale tractie en veiligheid van de quattro aandrijving met ultra-technologie. Voor deze modellen is er bovendien keuze uit een comfortversie, de 50 TFSI e met 299 pk, of een sportievere 55 TFSI e met 367 pk.

Wilt u meer weten over de hybride modellen van Audi of ontvangt u graag een op maat gemaakte offerte? Neem gerust contact met ons op. Wij beantwoorden graag uw vragen.

Adviesgesprek aanvragenOfferte aanvragen0344 – 63 80 70

Terug naar nieuwsoverzicht