Volvo presenteert de nieuwe S60, stijl en kracht perfect gecombineerd

Volvo S60 Polestar

De Zweedse autobouwer weet de laatste jaren qua vormgeving precies de juiste snaar te raken en combineert dit met ongekend rijcomfort, veiligheid, luxe en indrukwekkende prestaties. De nieuwste versie van de S60 is daarop geen uitzondering, dus begin maar vast met sparen.

Volvo zelf weet hun nieuwe sedan perfect te omschrijven: “De nieuwe Volvo S60 is gemaakt voor puur rijplezier. Strakke lijnen, robuuste schouders en uitgebalanceerde proporties geven de sedan een atletisch karakter. De dynamische rijeigenschappen zorgen voor een zelfbewuste uitstraling. De nieuwe S60 geeft rijden een nieuwe definitie.”

Krachtig en stijlvol

De nieuwe look laat zien dat de ontwerpers van Volvo meesters zijn in het combineren van sportiviteit en stijl. De vernieuwde S60 oogt krachtiger dan ooit, maar doet dit wel zonder in te leveren op het klassieke ontwerp dat we kennen van het Zweedse automerk. Van de zwarte accenten in de grill tot de lichtmetalen velgen en het robuuste doch sierlijke bodywork. Alles klopt aan deze auto.

Het sportieve karakter zit hem niet alleen in het uiterlijk, maar ook in de prestaties. De nieuwe S60 komt er in verschillende motorvarianten, maar daar zit zowaar geen diesel tussen. Dit is voor het eerst dat Volvo een auto lanceert die alleen verkrijgbaar is in benzine. Dit komt niet helemaal als een verrassing, want de strategie van Volvo leunt steeds meer op auto’s die beter zijn voor het milieu.

Polestar upgrades

Het gaat dus een benzine worden, maar dat betekent niet dat je geen keuze hebt. In Nederland gaat de nieuwe S60 namelijk komen in drie verschillende varianten. De T5, T6 Twin Engine AWD en de T8 Polestar Engineerd. Alledrie zijn het 2.0 liter viercilinder motoren. Het verschil zit hem vooral in de turbo en supercharger. Als je voor de krachtigste versie gaat krijg je de beschikking over 318 pk, plus nog eens 87 pk extra dankzij de elektromotor. Hierdoor zit je in 4,7 seconden op de honderd en ligt de top op 250 km/u.

Daarnaast krijg je bij de T8 ook nog verschillende performance-upgrades uit de fabriek van het sportieve zustermerk Polestar, zoals: een verbeterde automaat, sportievere ophanging en remmen van Brembo. Verder is hij, net als de andere versies, overladen met luxe en kun je er ook voor kiezen om het Pilot Assist system te nemen. Volledig autonoom rijden zit er nog niet in, maar dit komt aardig in de buurt.

Prijs nieuwe Volvo S60

Vanaf 28 juni rollen de eerste bolides van de Amerikaanse band. Dit is de eerste auto van Volvo die in de Verenigde Staten geproduceerd wordt. Om precies te zijn in Charleston, South Carolina. Vanaf daar wordt hij verscheept naar de Nederlandse showrooms. Welke vanafprijs ze er daar op gaan hangen is nog niet bekend, maar de verwachting is dat deze zo rond de 42.000 euro gaat liggen.

Bron: manners.nl

Terug naar nieuwsoverzicht