Voordelen van een compacte auto

Voordelen van een compacte auto

Als er over een compacte auto wordt gesproken dan horen we al snel de term ‘stadsauto’. Dit verwijst naar het compacte formaat met een wendbaar karakter. Deze zogeheten stadsauto’s zijn ideaal voor krappe straatjes midden in de stad. Je kunt op de kleinste plekken (file)parkeren en door de kleine draaicirkel ben je extra wendbaar. Hoewel deze compacte auto’s misschien niet het meest geschikt zijn voor een verhuizing, zijn ze wel verrassend ruim van binnen. Hiermee kan een stadsauto zeker aan de behoeften voor een comfortabele reis voldoen.

Een compacte auto heeft ook een aantal economische voordelen. Zo is de auto lichter dan een gemiddelde auto; hierdoor heb je minder weerstand waardoor je ook minder brandstof verbruikt. Door de lage CO2 uitstoot draag je bij aan een beter milieu en betaal je niet zoveel BPM ten opzichte van een auto met hoge CO2 uitstoot. Kies je voor een elektrische stadsauto dan ben je misschien voor de investering wat extra geld kwijt, maar stoot je helemaal geen CO2 uit. En omdat het opladen aanzienlijk goedkoper is dan brandstof bespaar je hiermee aanzienlijk in de kosten.

Zijn er ook nadelen van een compacte auto?

Ja, die zijn er ook… Vroeger werden stadsauto’s zo goedkoop mogelijk op de markt gezet waardoor ze minder luxe waren uitgevoerd en als ‘back to basic’ werd gezien. Tegenwoordig zijn deze auto’s van veel méér gemakken voorzien. De meeste auto’s zijn standaard uitgerust met bijvoorbeeld airconditioning, elektrische ramen voor en Bluetooth.

Ook ligt de gemiddelde laadruimte van een stadsauto tussen de 200 en 250 liter. Daarmee is een stadsauto dan ook een ‘kleine’ auto. De zitruimte op de achterbank is vaak beperkt en ook de kofferbakruimte is minimaal.

Het overwegen waard

Het zal je niet verbazen dat er ook al elektrische stadsauto’s op de markt zijn verschenen afgelopen jaar. De SEAT Mii electric, Volkswagen e-up! en de Skoda Citigo ͤ iV zijn daar goede voorbeelden van. Als je kijkt naar benzine auto’s met de kenmerken van een stadsauto dan kom je al gauw uit bij de Hyundai i10, Peugeot 108, VW up!, Citroën C1 of de Kia Picanto.

Wil je weten welke stadsauto’s wij in ons assortiment hebben?

De voordelen van een compacte stadsauto

Terug naar nieuwsoverzicht